1

Tema: Kućni ljubimci

Nisam mogao naći bolji podforum.. big_smile
Evo, tko želi neka predstavi svog kućnog ljubimca ovdje... smile

Ja sam prije koji mjesec odlucio kupiti hrcka...iako niti jedan clan obitelji se nije slagao sa mojom odlukom.. big_smile no eto, uz dobro i konstruktivno argumentiranje uspio sam ih nagovoriti...
Procitao sam sve moguce o njima tako da znam vise manje sve sto trebam znati da imam jedong sretnog i zdravog hrcka...
Dok sam jos bio u nekoj nedoumici za kupnju, cura me iznenadila i kupila mi hranu za hrcka i piljevinu, mislim da je to bio prvi korak pri kupnji istog.. big_smile
Kavez sam mu kupio u Virovitici...ako nekog zanima koliko sam platio neka pita... I prije 2 tjedna, pozovem frenda da ide samnom, sjednemo u auto i otisli mi kupiti hrcka.. big_smile
Kupio sam kod nas u zoo centru, kako vec...bila su dva hrcka na izbor...ja sam uzeo manjeg, i pregledao sam mu njuskicu da vidim jeli zdrav (kazu cim je hrcku njuskica vlazna da je bolestan) i ajde uzmem ja tog..dovedem ga doma, stavim ga u kavez i kada je ozednio skuzio sam da mu malo nedostaje dlake iza uha...prvo sam mislio da se tukao sa hrckom u zoo centru...onda sam vidio da se to svakim danom siri...otisao sam u veterinarsku stanicu i stvarno moram pohvaliti Sanju Lazic dr.vet.med..  Jako je pristupacna, sve mi kaze...ma sve rijeci hvale imam za nju...i prvo smo lijecili hrcka protiv gljivica, ali nisu gljivice i sad ga lijecimo protiv nametnika...tj parazita koji zive na povrsini koze i hrane se kozom te time izazivaju iritaciju i crvenilo...pa cemo vidjeti..nadam se da ce mu biti dobro...i da, ja sam mu promijenio stelju, tj stavio sam mu sijeno umjesto piljevine, rekoh mozda je alergican ali ipak nije...
Malo sam se raspisao, no dobro.. big_smile
Ako netko ima bilo kakvih pitanja u vezi hrcaka neka puca.. big_smile probat cu odgovoriti...evo slikica mališana i slikica kaveza...

Btw. moram napomenuti... Velika većina misli da oni smrde, to je daleko od istine! oni su jaaako uredne zivotinje i stalno ciste krzno... smrdi ako vlasnik ne cisti kavez, tj. ne mijenaj stelju...

http://img37.imageshack.us/img37/2932/kavez.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/5481/slatkio.jpg

2

Odg.: Kućni ljubimci

Krešimire hrčak je sladak ko šećer, jedino bi bilo dobro da navratiš kod nas u klub da ti pokažemo neke osnove fotkanja. Jer šteta je da ti je hrčak mutak a pozadina oštra.

3

Super tekst o hrčku, Krešimire.. Imali smo jednom par, mužjaka i ženku, i redovito hrpu mladih.. bili su preeeslatki.. istina je da su jako uredni, a "smrad" najviše ovisi o vlasniku... sretno s mališom, nadam se da će brzo ozdraviti...

Evo pa da i ja predstavim svog, privremenog kućnog ljubimca...

Moj privremeni kućni ljubimac je Zelena krastača - Bufo viridis. Iako je zakonom strogo zaštićena vrsta, i zabranjeno je držati ih, loviti, ubijati, proganjati, nisam jadnicu mogla ostaviti pred pragom, kad ju je lažno zatopljenje izmamilo vani. Čim se snijeg otopi, malena se vraća u vrt. Iako ima ružno ime "krastača", izgleda zapravo jako lijepo sa tim zelenim mrljicama po tijelu. Pretežno je aktivna noću, a za dana se uglavnom popne na malu biljku koja raste u akvariju. U početku je bila strašljiva, a sad mi jede iz ruke smile  Obožava male crve (koje ribiči koriste za mamac).

http://www.slatina.net/forum/img/zabac.jpg

Rasprostranjena je gotovo u cijeloj srednjoj, južnoj i istočnoj Europi. Vjerujem da ste je barem jednom sreli u svom vrtu, u parku ili  na jezeru. Na žalost, njen broj je u opadanju - stradava zbog masovnog uništavanja zelenih površina i gradske izgradnje, a ponajviše  prelaskom cesta, što ste mogli vidjeti ukoliko idete prema Javorici u proljeće sad

Zbog svog imena "krastača", kod ljudi uglavnom izaziva odbojnost i gađenje, a zapravo je više nego korisna životinja u vrtu, jer se  hrani puževima, mravima, stonogama, gusjenicama i mnogim drugim nametnicima. Pa ako imad sretnete jednu od ovakvih, nemojte ju zatuči, potjerati ili deložirati iz vrta smile

4

@ Nikolina: ma neam pojma slikat...ovo mi je bila najbolja slika...tak da, zamisli kakve su ostale.. big_smile
@Ivona: nikad nisam razmisljao o zabi kao o kucnom ljubimcu...

Btw, ajde da se pohvalim...hrcku mi raste dlaka, tak da sam sretan smile malisa napokon ne lici na punkera...kad je bio bolestan ostalo mu malo dlake na glavi pa je izgledao kao da ima irokezu... ^^

5

Evo odlične teme. Tamo gdje neko drži životinje za kućne ljubimce u principu ne pijem kavu, niti ručam.
Izričito sam protiv kućnih ljubimaca. Znam osobe koje troše više na kućne ljubimce, nego na svoje roditelje. Znam osobe čiji roditelji prevrću po kontenjerima, a sinovi i kćeri luksuze sa kućnim ljubimcima. Dali ste ikada više milovali majku, nego svog kućnog ljubimca? Dok kupate i češljate psa, milujete ga, mazite, sjetite li se ikada dali ste tako nešto učinili svojoj staroj baki, koja vas je volila najviše na svijetu?  Zar vam zoološki vrtovi nisu najbolji primjer životinjskog robijanja?
Životinjama treba dati slobodu i pustiti ti ih da žive u prirodi. Sve ostalo je vještačko i izopačeno. Pokušajte svoje roditelje voliti makar polovicu od onoga kako to volite te "kućne ljubimce" , biće vam vječno zahvalni.

6

hmm sto ljudi sto čudi... Napisao sam hrpu teksta al sam obrisao jer mislim da nema svrhe makar pokusati pokazati vedriju stranu toga jer mi se cini da niti ne zelite poslusati to.... pogotovo ne od pubertetlije kao sto sam ja.. smile
imate li takav stav na sve sto vas okruzuje?
na automobile, računala..općenito tehnologiju...

7

Uh sad mi je zao sto sam ono sve obrisao.. big_smile a bas sam lijepo napisao..no ugl... moje pitanje bi bilo puno jasnije..ovako nema smisla...
No imajte i milosti malo, 4 sata u noći je.. laku noć od mene i od mog hrčka koji je upravo dobio svoju najdrazu poslasticu..