Tema: Kućni ljubimci
Nisam mogao naći bolji podforum.. ![]()
Evo, tko želi neka predstavi svog kućnog ljubimca ovdje... ![]()
Ja sam prije koji mjesec odlucio kupiti hrcka...iako niti jedan clan obitelji se nije slagao sa mojom odlukom..
no eto, uz dobro i konstruktivno argumentiranje uspio sam ih nagovoriti...
Procitao sam sve moguce o njima tako da znam vise manje sve sto trebam znati da imam jedong sretnog i zdravog hrcka...
Dok sam jos bio u nekoj nedoumici za kupnju, cura me iznenadila i kupila mi hranu za hrcka i piljevinu, mislim da je to bio prvi korak pri kupnji istog.. ![]()
Kavez sam mu kupio u Virovitici...ako nekog zanima koliko sam platio neka pita... I prije 2 tjedna, pozovem frenda da ide samnom, sjednemo u auto i otisli mi kupiti hrcka.. ![]()
Kupio sam kod nas u zoo centru, kako vec...bila su dva hrcka na izbor...ja sam uzeo manjeg, i pregledao sam mu njuskicu da vidim jeli zdrav (kazu cim je hrcku njuskica vlazna da je bolestan) i ajde uzmem ja tog..dovedem ga doma, stavim ga u kavez i kada je ozednio skuzio sam da mu malo nedostaje dlake iza uha...prvo sam mislio da se tukao sa hrckom u zoo centru...onda sam vidio da se to svakim danom siri...otisao sam u veterinarsku stanicu i stvarno moram pohvaliti Sanju Lazic dr.vet.med.. Jako je pristupacna, sve mi kaze...ma sve rijeci hvale imam za nju...i prvo smo lijecili hrcka protiv gljivica, ali nisu gljivice i sad ga lijecimo protiv nametnika...tj parazita koji zive na povrsini koze i hrane se kozom te time izazivaju iritaciju i crvenilo...pa cemo vidjeti..nadam se da ce mu biti dobro...i da, ja sam mu promijenio stelju, tj stavio sam mu sijeno umjesto piljevine, rekoh mozda je alergican ali ipak nije...
Malo sam se raspisao, no dobro.. ![]()
Ako netko ima bilo kakvih pitanja u vezi hrcaka neka puca..
probat cu odgovoriti...evo slikica mališana i slikica kaveza...
Btw. moram napomenuti... Velika većina misli da oni smrde, to je daleko od istine! oni su jaaako uredne zivotinje i stalno ciste krzno... smrdi ako vlasnik ne cisti kavez, tj. ne mijenaj stelju...